Toimistokoira Toto

Eräs kasvattimme, Toto-poika, työskentelee toimistokoirana kielipalveluja tarjoavassa Delingua Oy:ssä. Alla on toimitusjohtaja Katja Virtasen kirjoitus Toton roolista Delinguassa.

PAW-terapiaa

Delinguan toimistolla satunnaisesti vierailevia saattaa odottaa ovella karvainen yllätys. Toimistokoira-Toto on silloin paikalla ja katsoo tarpeelliseksi tarkastaa (ja joskus myös haukkua) kaikki sisääntulijat. Tuttuja se tervehtii iloisesti, ja myös vähemmän tutuista tulee pian ystäviä, kunhan muodollisuuksista päästään.

Eläimillä on jo pitkään tiedetty olevan ihmisen terveyttä edistäviä, positiivisia vaikutuksia. Hellyydenkipeät lemmikit levittävät ympärilleen endorfiineja, jotka muun muassa lievittävät stressiä ja alentavat verenpainetta. Eipä ihme, että PAW-terapiasta (Pooch at work) tai toimistokoiraterapiasta on tullut jo maailmanlaajuinen ilmiö.

Toto on oikealta nimeltään Nuxo Toto Cutugno ja rodultaan lagotto romagnolo eli Italian vesikoira. Kun Totolla on kerran tai pari viikossa kohdalle osuva työvuoro, Toto makoilee milloin missäkin, hakee säännöllisesti rapsutuksia eri delingualaisilta ja vahtii valppaana kaikkien tekemisiä (ja syömisiä). Kun henkilöstö kokoontuu neuvotteluhuoneeseen, Toto seuraa joukon jatkeena niin palaveriin kuin sieltä uloskin. Se haluaa olla aina siellä, missä muutkin.

Toimistokoiran työ on varsin leppoisaa. Pelkällä olemisellaan toimistokoira kuitenkin tutkimusten mukaan rentouttaa ilmapiiriä ja saa ihmiset paremmalle tuulelle. Koira jaksaa ja ehtii myös aina kuunnella kollegoitaan ja lähtee mukaan tuiki tarpeelliselle happihyppelylle kesken työpäivän milloin tahansa.

Parasta ovat kuitenkin rapsutukset. Kesken kiireisenkin työrupeaman koiran rapsuttamiseen rauhoittuu hetkeksi. Veikkaamme, että harva koira saa työpäivän mittaan yhtä paljon rapsutuksia kuin Toto!

Kennel Nuxo

Kennel Nuxo
Kennel Nuxo