Pentueet

Tiedoksi pennuista kiinnostuneille

Jos olet kiinnostunut lagottopennusta, lähetä ensin sähköpostia osoitteseen maria.axo@maxo.fi:

  • Kerro hieman perheestäsi, ja kerro myös, mitä kokemuksia teillä on koirista tai muista eläimistä.
  • Kerro, mitä uudelta perheenjäseneltä odotatte, ja mitä aiotte koiran kanssa harrastaa.
  • Meillä ei ole mitään "harrastusvaatimuksia", koira voi tulla ihan seurakoiraksi. Koiralle pitää kuitenkin olla tarpeeksi aikaa ja tekemistä: pikainen käynti kotona töiden ja omien harrastusten välissä ei riitä. Koiran huolenpitoa tai aktivointia ei myöskään voi jättää peruskouluikäisten lasten vastuulle.
  • Plussaa on, jos koira tulee kaveri- tai terapiakoirakäyttöön (ks. Kasvattejamme-sivu).

Meilin jälkeen soita, niin jutellaan lisää. Voit soittaa arkisin klo 8–21 ja viikonloppuisin klo 12–18. Pyydän välttämään tekstiviestien (sms) lähettämistä.

Narttupennuista kiinnostuneille lisäksi

Nartuille etsimme ensisijaisesti koteja, jotka ovat kiinnostuneita siitä, että saamme myöhemmin teettää nartulla yhden pentueen. Edellytyksenä on, että narttu on terve, hyvälonkkainen, hyväluonteinen ja kaunis.

Mikäli pentue teetetään, saa koiran omistaja korvaukseksi yhden pennun tai sen arvon rahana, kun ainakin kaksi pentua on syntynyt ja ne saavuttavat luovuttamisiän. Perheestänne voi olla myös jäsen mukana synnytyksessä.

Pentueen teettäminen tarkoittaa, että narttu asuisi meillä noin yhdeksän viikkoa 2–3 vuoden iässä: kaksi viikkoa ennen synnytystä ja seitsemän viikkoa pentujen kanssa. Lisäksi narttu asuisi meillä 1–2 viikkoa astutuksen aikaan.

Kyse ei ole sijoitussopimuksesta, vaan erillisestä sopimuksesta pentueen teettämisessä. Narttupennun hankkija ostaa koiran omistukseensa heti pentuna. Pentueprojekti kuitenkin todennäköisesti on tyttökoiran ostajalle antoisa ja kannattava.

Kennel Nuxo

Kennel Nuxo
Kennel Nuxo