Om oss

Vi är en lite annorlunda familj, bosatt i Pargas. En av våra vänner sa en gång att hon tänker på Pippi Långstrump och Villa Villekulla när hon besöker oss, men vårt hus heter Villa Nuxo.

Vi fungerar som fosterfamilj för barn och unga som inte kan bo med sina egna föräldrar, av en eller annan orsak. Till familjen hör tre biologiska barn och för tillfället är vi mamma, pappa, sex barn, två katter Morran & Mörkö, en kinesisk nakenhund China, våran 10-åriga lagottomommo Funghi och en brokig skara lagottotikar.

Våra lågstadiebarn brukar högläsa sina läxor för hundarna och valparna (ibland också Kalle Anka om de inte har läxor). Hundarna lär sig att slappna av, lyssna och barnen övar högläsning på svenska, finska och engelska.

Vårt mål är att våra valpar blir vackra och söta men vi prioriterar hälsa och lynne och kompromissar ibland i frågan om utseendet. Dessa valpar vill vi inte sälja till familjer som är intresserade av att gå på utställningar fast endel av dem kan ha framgång även där. I val av avelshundar och kombinationer är det mycket frågan om sannolikheter, prioritering och kompromisser, det finns inte fullständiga individer eller kombinationer.

Kennel Nuxo

Kennel Nuxo
Kennel Nuxo